Beli novel ahadiat akashah online dating anatomija strasti 10 sezon online dating

Rated 3.90/5 based on 847 customer reviews

Come back ngan Lagenda Budak Setan...bukan pe..semua akibat tak berapa puas hati dengan en3 terdahulu yang sebenarnya dah sangat lama...2008 may be...memandangkan dok tukar layout...sampai habes setting lari tuk entri-entri terdahulu tu..buatkan gambar jadi besar gedabak and ader gak yang dah berubah tulisan jadi tulisan zaman gua batu paleolitik mesolitik dan sebagainya tuhhhh..... Gape antara Katerina dengan Kasyah, Lagenda Berakhir memang sangat lama...dalam 6 tahun macam tue...sebab Mek beli novel KLB nie tahun 2008 time jalan-jalan kat Jalan TAR and singgah Mukmin Bookstore....tengah pilih-pilih novel..ternampak KLB neh...terus je grab tanpa rasa doubt...time baca tu macam agak kecewa sket la..rase cam kurang power...pandangan peribadi..rasa boring...sebab Mek bace sekerat je terus baca ending belakang...walaupun ingat-ingat lupa...rasanya..ending KLB nie..

Untuk 2010, LBS dah diangkat menjadi sebuah Filem di layar perak...hurmmm..masuk panggung pun since 3 June 2010 yang lalu..anda die-hard-fan LBS dah pegi tengok ke belom????? Kasyah tetap derita and tak kawen ngan sape-sape pun...nanti recheck balik coz novel nie dah hantar balik kampung....hehehhe..boleh bace sinopsis yg Mek copy-paste kat bawah tu...

Mek masih belom..sempat lagi...bulan nie sangat buzy..ade la tanya beberapa rakan yang dah pegi tengok.yang mek tanya nie pun semua memang dah mengikuti kisal LBS dari novel lagi...ramai komen suam-suam kuku jer...hahahha..tau kalo tanya kat org yg dah bacer novel LBS termasuk sequel dia skali ngan tanya org yang tak baca langsung tiba-tiba p tengokkkkk...... Mereka ada cerita tersendiri yang bersalingkait membawa duri ke mana harus lari dari kemelut yang semakin ngeri.

Karya pertama Ahadiat ketika itu adalah cerpen pendek bertajuk Kembali Ke Padang Hijau, yang ditulis pada tahun yang sama dia menghasilkan novel Budak Setan, iaitu 1985.

“Bila sudah tujuh kali kena ‘tolak’ saya putus asa, tetapi disebabkan teguran dan nasihat daripada bapa saudara dengan memberitahu ‘tulis apa yang kau tahu’, menaikkan semula semangat saya untuk terus berkarya.

“Daripada situlah terhasilnya Budak Setan, yang dihasilkan daripada apa yang dilalui saya ketika itu, zaman remaja,” tuturnya lanjut.

The Mall boleh dikatakan hebat jugak la di Kolumpo neh...kedai nie tawarkan khidmat meminjam buku or novel dengan letak some amount of deposit..dah rase nak bawak balik Penang....takkan nak pinjam...sebab lambat kena charge..macam library sekolah pulak..Mek beli je la..sedap sket bace..novel baru and kertas kaler puteh... Malangnya Zahirah menolak kerana tak mahu melukakan hati Katerina sedangkan hakikatnya dia amat mencintai lelaki itu.

Mek memang sangat tak leh lari dari berimaginasi tentang lagenda budak setan.....tentang Kasyah...tentang Sidaratul Dursina atau Ayu...tentang Athirah yang comey...tentang KATE yang memberikan gambaran seorang sophiskated lady and sangat esekutip!!!! Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. Hisyam masih lagi menyimpan tekad untuk memenangi hati Katerina semula sehinggalah Jackie hadir dalam hidupnya.

Leave a Reply